A Blikk cikke: Pénzt oszt a skálás gyilkosság áldozatának alapítványa

A Blikk 1999. május 10-i számában jelent meg Győzőről és az Alapítványról az alábbi cikk.

Pénzt oszt a skálás gyilkosság áldozatának alapítványa

 

Sádt Győző († 23) egyetemista gyilkosai filmsztárok lettek. Szomjas György Gengszterfilmjének főszereplői nem kapnak jutalékot sem a film, sem a róluk készült regény, a Nagyvadak után, tudta meg a Blikk. Sádt Győző emléke a róla elnevezett alapítványban él tovább.
  A Skála pénzkísérőjeként dolgozó egyetemistát, Sádt Győzőt 1992-ben Donászi Aladár és Bene László hidegvérrel ölte meg.
A gyilkosokról könyv és film is készült.
  - A család nevében is kikérem, hogy hollywoodi sztárokat csinálnak a gyilkosokból - tiltakozik Sádt György, Győző bátyja, aki szerint a whiskys rabló lehet korunk gengszterhőse, de Donászi és Bene nem,
  A két gyilkos sem a könyv, sem a fiim után nem kap jutalékot, tudta meg a Blikk. Igaz, a szerzőknek az sem jutott eszébe, hogy a Sádt Győző Alapítvány javára átutaljanak akármilyen csekély összeget is.
  - A fiam emlékére, az Ő megtakarított pénzéből a közgazdaság-tudományi egyetemmel együtt hoztuk létre az alapítványt - mondta Sádt Ede, Győző édesapja. - Halálának évfordulóján, május 11-én a kuratórium döntése alapján ezúttal is megjutalmazunk a kamat háromnegyedéből tíz jól tanuló egyetemistát. 
  650 ezer forintot osztanak szét. A tőke tavalyi kamatai mellett az egyetemtől 60 ezer, a Soros-alapítványtól 160 ezer forintot kaptak. Három egyetemista tíz hónapig havonta 10 ezer, kettő tíz hónapig 8 ezer forint támogatásban részesül. Öten egyszeri 35-40 ezer forintot kapnak, A Sádt Győző Alapítvány számlaszáma: Postabank 11991102-02132947

Sz.L.